13 Ekspertów W Dziedzinie Zdrowia Dzieli Się Swoim Ulubionym Przepisem Na Sałatkę

Możesz usłyszeć “przepisy na sałatki” i myśleć o nudnych zielonych i nudnych warzywach. Ale ta obława jest nie o nijakiej zdrowej żywności. Nie, Ten artykuł jest dla tych, którzy szczególnie nie lubią sałatek, którzy nie wierzą, że coś zdrowego może być również pyszne, i którzy walczą o utrzymanie zdrowej diety. Prawdziwi eksperci wiedzą, że kluczem do zachowania zdrowia jest nie aby zmusić się do jedzenia tych samych nudnych potraw, takich jak kurczak i brokuły lub—jak się domyślacie—zwykła sałatka.

Prawdziwym kluczem do zdrowego stylu życia jest przekształcenie dobrych dla Ciebie potraw w pyszne posiłki, których będziesz pragnąć przez cały czas (Czytaj: “Pizza sałatkowa”). Przepytałem kilku moich ulubionych dietetyków, lekarzy i wszystkich Guru odnowy biologicznej o sałatki, które nie tylko pakują odżywczy poncz, ale są również tak dobre, że nie mogą się nacieszyć. Czytaj dalej, aby uzyskać bardzo potrzebną sałatkę inspo. Twoje posiłki będą o wiele bardziej zielone.

 

1. McKel Kooienga, MS, RD, LDN, autor i założyciel Nutrition Stripped

“Moja ulubiona sałatka to moje jajka, fasola i sałatka z zieleni. Sałatki mogą łatwo być niesatysfakcjonujące lub pozostawić Cię głodnym. Ta sałatka wykorzystuje mój fundamentalny System Five do tworzenia zbilansowanego posiłku, zapewniając spożywanie składników odżywczych potrzebnych do wspomagania trawienia, stałej energii, zdrowego snu, wyraźnego skupienia i długoterminowego zdrowia. To, co naprawdę kocham w tej sałatce (poza tym, jak łatwo jest zrobić), to domowy dressing, który łączy to wszystko w naprawdę aromatyczny sposób. Pobierz pełny przepis tutaj.” 

 

2. Berrion Berry, pedagog, praktyk i założyciel Akademii Flo

“Mam obsesję na punkcie sałatek Caesar, ale nie zawsze są one najbardziej odżywcze, więc postanowiłem, że będą bardziej przyjazne dla Flo i kochające wątrobę. Zamiast tradycyjnej rzymskiej bazy, lubię używać jarmużu (gorąca wskazówka: masuj jarmuż, aby ułatwić trawienie). Zamieniamy grzanki na pieczoną ciecierzycę, dodajemy drożdże odżywcze do sera i uzupełniamy sosem. Lubię bezmleczny sos cezara z musztardą Dijon, cytryną, wodą i tahini. Połącz to wszystko ze sobą, aby było to najlepsze z obu światów: klasyczne, ale pełne składników odżywczych.

Możesz również zrobić wiele z sałatką Cezar, aby uczynić ją własną. Na przykład, ostatnio dodawałem nasiona Loona (które są idealne do cyklinowania nasion) i to przeniosło moje sałatki na wyższy poziom. Kliknij tutaj, aby uzyskać pełny przepis.”

 

3. Dr Mona Vand, farmaceuta i twórca cyfrowy

“Niezależnie od tego, czy jesteś w pełni oparty na roślinach, czy nie, dostanie się do surowej zieleni po prostu dobrze wpływa na ciało (i skórę). Mam kwaśne podniebienie, ponieważ dorastałem jedząc perskie jedzenie, które zawiera dużo cytryny, limonki i kwaśnego smaku. Więc ta sałatka ma słony i kwaśny smak-jest taka pyszna! Znajdź pełny przepis tutaj i mój ulubiony sos sałatkowy tutaj.”

 

4. Dr Alejandro Junger, MD, kardiolog i autor bestsellerów

everygirl.com/wp-content/uploads/2021/06/Dr.-Junger-Superfood-Salad.png” alt= “”width = “2251”height=” 1800″ />

“Superfood Tęczowa sałatka jest idealna na lato! Używa tęczy kolorów i jest tak świeży. Spróbuj tej sałatki samodzielnie lub sparuj z ulubionym białkiem. Aby uzyskać pełny przepis, kliknij tutaj.”

 

5. DJ Blatner, zarejestrowany dietetyk dietetyk, a teraz ekspert Wellness

“Moja ulubiona sałatka to pizza sałatkowa z sosem winegret z lnu cytrynowego. Ta super letnia pizza sałatkowa wykonana jest z cienkiej surowej cukinii, rukoli, pomidorów, świeżej bazylii i sera ricotta i zwieńczona sosem cytrynowo-lnianym na dawkę zdrowych wegetariańskich tłuszczów omega-3. Jakakolwiek sałatka nie pasuje do pizzy, ja jem na boku. Aby uzyskać pełny przepis, kliknij tutaj.”

 

“Ta orzeźwiająca Sałatka z ogórka i Hijiki jest pyszną alternatywą dla tradycyjnej sałatki z wodorostów. Zawiera hijiki, czyli Czarne wodorosty, które są używane w wielu japońskich zupach i sałatkach. Hijiki jest czczone w Japonii jako jedzenie, które poprawia piękno i dodaje włosom siły i blasku. Jest najbardziej gęstym minerałem ze wszystkich wodorostów morskich i Najwyższym w żelazie i wapniu. Uwielbiam tę sałatkę, ponieważ jest łatwa do zrobienia, bardzo pożywna i ma najbardziej pyszny chrupek. Możesz zrobić to z suszonymi hijiki, jednym dużym ogórkiem, połową czerwonej papryki i zieloną cebulą. Połącz ocet ryżowy, sos sojowy, drobno mielony imbir, oliwę z oliwek, płatki czerwonej papryki, nasiona sezamu oraz sól i pieprz do dressingu i ciesz się!”

 

7. Brigitte Zeitlin, MPH, RD, CDN, trener zdrowia i założycielka BZ Nutrition

Źródło: Zauroczenie

“Moja ulubiona sałatka to Insalata Verde z Via Carota w West Village w Nowym Jorku. To taka prosta zielona sałatka, a jednak jest tak aromatyczna i sycąca. Zawsze staram się mieć dwie do trzech filiżanek zielonych warzyw (surowe lub gotowane), więc ta sałatka robi sztuczkę, i jest zapakowany w błonnik wypełniający, aby mnie zaspokoić. Różnorodność zieleni zawiera dodatkowe nawilżenie (szczególnie w gorące letnie dni) i jest doskonałym źródłem kwasu foliowego dla przyszłych mam. Dzięki temu NY Times przepis, mogę odtworzyć sałatkę w domu.”

 

“Ta chrupiąca Sałatka z kurczaka Buffalo łączy w sobie kilka z moich ulubionych rzeczy: SOS buffalo, świeże warzywa i ranczo cilantro. Uwielbiam tę sałatkę, ponieważ nie tylko zawiera niektóre z moich ulubionych smaków, ale samorodki kurczaka w frytkownicy powietrznej dodają również zawartość białka, która przenosi tę sałatkę na wyższy poziom. Sałatki, które utrzymują cię w pełni przez kilka minut, należą do przeszłości: dzięki białku z nuggetsów z kurczaka, zdrowym tłuszczom z awokado i błonnikowi z tych wszystkich pysznych warzyw, ta sałatka sprawi, że poczujesz się napędzany i pobudzony przez wiele godzin.

Aby zrobić, wrzucić nuggetsy z kurczaka w frytkownicy z sosem buffalo, a następnie połączyć posiekaną rzymską, kapustę, marchew, pokrojony w kostkę seler i awokado. Na opatrunek, pulse razem Bolthouse Farms Ranch Dressing i kolendra w robocie kuchennym, aż dobrze połączone.”

 

9. Maya Feller, MS, RD, CDN, autor książki kucharskiej

“Uwielbiam tę sałatkę, ponieważ połączenie słodkich, kwaśnych i pikantnych smaków dojrzałych pomidorów w sezonie z brzoskwinią i truskawką jest po prostu idealne. Jest również szybki i łatwy do przygotowania i pęka z składników odżywczych. Znajdź cały przepis w mojej książce, Southern Comfort Food cukrzyca książka kucharska: ponad 100 przepisów na zdrowe życie.”

 

10. Dr Steven Gundry, MD, kardiochirurg i autor bestsellerów

“Zielony Mango Lectin – Free sałatka jest tak świeży i pikantny i ma pyszne wegańskie sos sałatkowy. Kiedy zrobisz tę sałatkę, nigdy nie wrócisz do nudnej starej sałaty i sosu ranch. Aby uzyskać pełny przepis, kliknij tutaj.”

 

“Sałatka Cezar jest jedną z moich ulubionych sałatek, dzięki chrupiącej romaine i aromatyczny dressing. Mój przepis go-to ma pyszne orzechy brazylijskie, parmezan bez mleka i kremowe jajko wolne Cezar dressing. Kliknij tutaj, aby sprawdzić przepis!”

 

12. Dr. Poonam Desai

“Uwielbiam to, co nazywam “zbilansowaną” sałatką, która zawiera warzywa, białko, węglowodany, zioła, a nawet owoce. Robię około ośmiu do 12 warzyw (jarmuż, szpinak, cebula, groszek cukrowy, rzodkiewka, koper włoski, seler, marchew, buraki, brokuły, pomidory, awokado itp.), białka (ciecierzyca, soczewica, pszenica Bulgarska, tofu itp.), węglowodany (słodkie ziemniaki lub komosa ryżowa), zioła (koperek, pietruszka, mięta, bazylia itp.), nasiona i orzechy (Dynia, Słonecznik, orzechy włoskie, nasiona konopi, nasiona chia) oraz owoce (truskawki, suszona żurawina, pomarańcze). Wiele kupionych w sklepie opatrunków ma dodatek cukru, sztucznych aromatów i konserwantów, więc lubię robić własne. Mój sos jest prosty: ocet jabłkowy, ocet ryżowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, szczypta celtyckiej soli morskiej i trochę czarnego pieprzu.”

 

“Ta ciepła sałatka cytrusowa z łososia jest jedną z moich ulubionych, ponieważ spełnia wszystkie trzy kryteria sałatki: zrównoważone odżywianie, pełna obfitych tekstur i pełna smaku. To świetna równowaga białek, błonnika i liściastych zieleni. Otrzymujesz wysokiej jakości białko zarówno z łososia, jak i edamame, aby zapewnić Ci pełne i satysfakcję przez wiele godzin, a po ugotowaniu łososia sałatka łączy się bardzo szybko. Jest również wystarczająco uniwersalny dla tych, którzy są wegańskie, zbyt: Zamień w tofu przy użyciu tej samej marynaty lub wyjąć go całkowicie, ponieważ edamame ma wystarczająco dużo białka roślinnego. Aby uzyskać pełny przepis, kliknij tutaj.”

 

Jestem dietetykiem zarejestrowanym – Oto 15 przepisów I”m Making This Season